mu
mu / dariknews.archive
СДС-Плевен ще подкрепи кандидатурата на Георг Спартански за втори управленски мандат при участието му в местните избори в края на октомври. Това каза пред журналисти в пресклуба на БТА в Плевен зам.-председателят на СДС и областен координатор на партията, д-р Мариана Лазарова.
Решението е взето с пълно единодушие от общинската структура на СДС. „Това не е в противоречие с рамковото споразумение с ПП ГЕРБ“, каза Лазарова като допълни, че Националният съвет на СДС още миналата 2018-та г. е взел решение, местните структури да имат пълна свобода за коалиционно сътрудничество по места с политическите формации от дясно-център.
„Ние и до сега работихме за г-н Спартански и смятаме, че моралът на СДС ни задължава да го подкрепим и за втория му мандат, щом той е взел своето решение.
Общинският председател на СДС-Плевен Пепо Петков, който в настоящия мандат е зам.-председател на Общинския съвет и председател на Постоянната общинска бюджетна комисия обясни: „Подкрепата ни е на база на предишната ни работа, при която петте П бяха спазени. Бяхме в един екип смятам, че имаме добри резултати като Общината беше изключително финансово стабилна, което е знак за добро управление.
Ние ще се съобразим с градивната критика за втория мандат, допълни той. Надяваме се държавата да ни помогне за общинската спортна инфраструктура, а ако това не стане, ще търсим други пътища за финансиране обновяването на стадиона“, каза Пепо Петков.
Той допълни, че СДС-Плевен е в процес на преговори за широка коалиция с десните партии, включително и с всички партии от бившия Реформаторски блок, за да бъде съставена обща листа за общински съветници.
До сега в листата на СДС са издигнати Пепо Петков, д-р Цветан Димитров, трима членове на младежката организация на СДС, както и настоящият кмет на село Търнене.
Д-р Мариана Лазарова, заяви, че БСП и ДПС са изключени като възможни коалиционни партньори. Тя каза, че очакванията й са за честна и позитивна кампания без черен ПР и удари под кръста. „Целта ни е, Плевен да стане по-хубав град. Убедена съм в успеха на Спартански“, допълни тя.