С водосвет откриват обновената пешеходна зона в Плевен
С водосвет откриват обновената пешеходна зона в Плевен / dariknews.archive

С водосвет, отслужен от плевенски свещеници, ще бъде открита обновената централна пешеходна зона в Плевен. Събитието ще се състои на 6 април /понеделник/ в 11:00 часа на пл. „Възраждане".

Покани за участие в церемонията са отправени към председателя на Народното събрание г-жа Цецка Цачева, вицепремиера по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, министъра по регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, Ивайло Московски - министър на транспорта, информационните технологии и съобщения, заместник-министъра на МРРБ Деница Николова - ръководител на Управляващия орган на ОП „Регионално развитие", проектантския екип с ръководител арх. Красимир Попов, представители на фирмите изпълнители Обединение „Стил Гарант" ДЗЗД - Варна, и „ЖСП Стил" - Шумен. Това съобщиха от пресцентърана Община Плевен.

Централната градска част придоби съвременна визия по проекта на Община Плевен „Обновяване и модернизация на физическата среда чрез реконструкция на централната пешеходна зона на град Плевен", финансиран по ОП „Регионално развитие 2007 - 2013 г.".

Реконструкцията на централната пешеходна зона е една от най-мащабните дейности на Община Плевен с видим положителен и дългосрочен ефект за естетизацията на града, подобряване условията на живот за неговите жители и развитието на туризма.

По повод събитието ще се състои концерт на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев".