1
1 / colorit pleven
Екипът на Арт школа „Колорит” се завърна след успешно представяне на Международната среща на младежкото изкуство „ЕВОРА 2017” в Португалия.
Плевенската школа за 18-ти пореден път взе участие в престижния световен форум и затвърди своите позиции на лидер и артистично присъствие.

1
colorit pleven
 

Три момичета от „Колорит” рисуваха под ръководството на своя арт педагог Майя Ананиева в продължение на седмица старата португалска архитектура в града музей Евора и Агуеда в конкуренцията на участници от 10 страни от различни континенти.

1
colorit pleven

В надпреварата те спечелиха своите ценни награди. Калина Павлова – 13г. и Християна Дечева – 16г.  станаха носители на Специални награди. Калина бе отличена в конкурса на тема „Архитектурата на Агуеда”, а Християна в конкурса „Пейзаж от Евора”. Виктория Иванова – 13г.  получи 3-та награда от конкурсния ден с тема „Прозорците на Евора”.

1
colorit pleven
 

На откриването на международния форум кметът на град Евора тържествено връчи наградите на школите победители  в конкурса за рисунка на тема „Цветя и птици”. Арт школа „Колорит” получи Специалната награда – Участие на „Евора 2017”, два сребърни медала и 13 специални награди. Организаторите отбелязаха, че плевенската школа е единствената, която от основаването на конкурса печели ежегодно високото отличие и над 40 деца са взели участие в международния пленер в Евора. Колекцията от 52 живописни творби на „Колорит” е показана в изложбената зала в летния дворец на краля на Португалия в Евора.

1
colorit pleven