С дискусия за опазването на водата започнаха образователните инициативи за 22 март
С дискусия за опазването на водата започнаха образователните инициативи за 22 март / bddr-pleven

Дискусия за опазването на водата постави началото на поредицата от инициативи в Плевенска област, посветени на 22 март - Ден на водата. Участие в нея взеха представители на скаутски клуб „Лъвче", информираха от пресофиса на Басейнова дирекция - Плевен.

По време на дискусията беше обсъдено с какво може всеки в ежедневието си да допринесе за опазването на водата и околната среда. Бяха коментирани практики, свързани с опазването и пестенето на водата, които децата прилагат и в бъдеще биха доразвили. Бяха обсъдени и бъдещи съвместни екологични инициативи.

С дискусия за опазването на водата започнаха образователните инициативи за 22 март
netinfo

В периода 20 - 25 март Басейнова дирекция „Дунавски район", Регионалната инспекция по околната среда и водите - Плевен, Регионалният исторически музей в Плевен и „Водоснабдяване и канализация" ЕООД - Плевен организират поредица от образователни инициативи, посветени на Деня на водата. В тях ще участват деца от детски градини, ученици от Плевен и село Байкал, студенти от Медицинския университет. В рамките на кампанията се организират образователни дискусии и презентации, насочени към опазването на водата, екологично арт ателие за изработване на картички и сувенири, в които се използват и отпадъчни материали.

За 21 март са предвидени Ден на водата и Първа пролет в ОДЗ „Звънче" и дискусии за опазването на водата с ученици от ОУ „Лазар Станев" и със студенти, специалност „Опазване и контрол на общественото здраве" в Медицински университет - Плевен.
Общото събрание на ООН определя 22 март за Световен ден на водата през 1993 г. „По-чиста вода, по-добра работа" е темата за тази година.

Инициативите за Деня на водата в Плевен са в памет на дългогодишния ръководител на отдел „Природа" в РИМ - Плевен доц. д-р Иван Райчев, допринесъл много за екологичното образование.