С 600 места увеличават капацитета на МУ-Плевен
С 600 места увеличават капацитета на МУ-Плевен / archive.dariknews

Ректорът на Медицинския университет в Плевен проф. Славчо Томов коментира пред журналисти интереса у чуждестранните студенти към висшето училище като подчерта , че напоследък това са страни от Европейския съюз като Великобритания, Германия, Испания и Италия, Гърция, както и страните от Близкия и по-далечен Изток, които традиционно поддържат интереса на едно постоянно ниво.

„Ние доскоро бяхме ограничени по отношение на капацитета на университета, тъй като той е регламентиран и висшето училище не може да го надхвърля", каза ректорът и обясни, че до преди месец той е възлизал на 1600 студенти, които изобщо могат да бъдат обучавани.

„От миналата година започнахме да работим много сериозно в тази посока, изработихме един проект за повишаване на капацитета. Минаха няколко акредитационни процедури на факултетите в университета и в резулат на всичките тези мерки успяхме да се преборим и Националната агенция за акредитация вече официално ни разреши капацитет от 2200 студенти", съобщи новината проф. Славчо Томов. Той отбеляза, че това ще даде възможност да се увеличи чувствително броят на чуждестранните студенти и припомни, че в последните години в МУ-Плевен са приемани по около 120 - 130 студенти.