Румен Петков: ГЕРБ са виновни за липсата на диалог
Румен Петков: ГЕРБ са виновни за липсата на диалог / dariknews.archive

„Първанов ясно заяви, че неговата позиция не подлежи на коментар, обяви оставката си. От утре стартираме процедура за пряк избор на председател на АБВ". Това заяви пред БНТ зам.-председателят на АБВ Румен Петков.

„Ще поканим съмишлениците и симпатизантите да участват в този избор. Националният съвет възложи на Изпълнителния съвет на АБВ и решихме изборът да е на 25 април. Важно е да покажем на нашите избиратели, че за нас като партия техният глас е нещо изключително важно", добави Петков.

„Убеден съм, че Първанов ще бъде номиниран и то в сериозни мащаби, така че нямам съмнение за отношението на партията към него", каза още Петков.

Той отправи предупреждение към ГЕРБ, че този модел на работа не можел да доведе до ефективност.

"И в четирите групи, които подкрепят кабинета, има липса на диалог. В енергетиката най-катастрофалното положение се задълбочава например. Има някакви изблици без целенасочена стратегия за развитието на сектора", каза още Петков.

Според него е бил неприемлив начинът на номиниране на Румяна Бъчварова за вътрешен министър:

„Атмосферата на доверие я няма. Този въпрос трябваше да се коментира вътре. Очевидно се допуска методична грешка и рискуваме да се върнем много назад, този стремеж да се чуваме и изслушваме, който беше видим, когато се конструира 4-членният формат, този дух на диалог и взаимно уважение вече го няма. Изчезна видимо и ГЕРБ е виновен за това, не толкова ПГ на ГЕРБ, колкото ръководството на ГЕРБ".