Рок енд рол и северняшки хора определят атмосферата на пл.Възраждане за Нова година
Рок енд рол и северняшки хора определят атмосферата на пл.Възраждане за Нова година / archive.dariknews

С пълна сила върви подготовката за празничното посрещане на Новата 2014-та година на площад „Възраждане".

Греяно вино, горещ рок енд рол, съчетан с празнична заря и неповторимите български народни хора, поднесени в стилна програма от Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев". Всичко това последвано от изпълненията на познатите и любими на хиляди почитатели, песни на „Диана Експрес" е подаръкът към всички плевенчани, които ще излязат на площад „Възраждане" на 31 декември 2013, за да са заедно в нощта, в която всеки от нас си пожелава по нещо хубаво и по-добро за Новата година.

Още на 30 декември започна изграждането на сцената, на която след часове ще се разиграе шоуто по посрещането на Новата 2014-та година. Програмата, която ще бъде представена на плевенчани, излезли заедно да изпратят старата 2013-та включва основно участие на плевенски рок групи, доказани в редица клубове, дори и на театрална сцена като след

По всичко личи, че в Новогодишната нощ на площад „Възраждане" ще има масивен звук - така необходим за групите „Тейкинг хийд" и „Криминале", които ще свирят от 22:00 часа до 23:45, когато се очакват приветствените слова на кмета на Плевен проф. д-р Димитър Стойков и на президента на България, Росен Плевнелиев/излъчено на специална видео стена, минути преди 00:00 часа/.

Водещ на програмата в Новогодишната нощ ще бъде актьорът от ДКТ"Иван Радоев"-Плевен Веско Плачков, а случващото се на сцената, на която ще има и "истинско" зимно небе със снежинки/независимо от метеорологичното време/ ще бъде излъчвано на специалната видеостена.