РИОСВ Плевен информира общините за възможностите за финансиране по LIFE+
РИОСВ Плевен информира общините за възможностите за финансиране по LIFE+ / netinfo
РИОСВ Плевен e изпратила уведомителни писма до общините в Плевенска и Ловешка област за възможностите за финансиране на проектни предложения по инструмента LIFE+ за тази година. Това съобщават от пресцентъра на инспекцията.

В средата на юли е открита процедурата за кандидатстване с проектни предложения по този финансов инструмент за 2008 година. Проекти ще се приемат по разширените програми на финансовия инструмент, а именно „Природа и биологично разнообразие” и „Политика и управление на околната среда”. Новият за 2008 година компонент ще съфинансира проекти за предоставянето на информация и кампании за повишаване на общественото съзнание към въпросите на опазването на околната среда, както и проекти за предотвратяване на горските пожари.

Крайният срок за изпращане на изготвените проектни предложения във всяка една от тези области е 21 ноември 2008 година. Готовите проектите трябва да бъдат подадени в Министерството на околната среда и водите. Чрез LIFE+ Европейският съюз осигурява средства за проекти в областта на околната среда. През периода 2007 – 2013 година по този финансов инструмент ще бъдат отпуснати около 1,7 милиарда евро.

Графикът на дейностите и допълнителна информация за програмата могат да бъдат намерени на страницата на Министерството на околната среда и водите на адрес: www.moew.government.bg.