РИК Плевен установи неправомерно разлепени агитационни материали
РИК Плевен установи неправомерно разлепени агитационни материали / netinfo
РИК Плевен установи неправомерно разлепени агитационни материали
19882
РИК Плевен установи неправомерно разлепени агитационни материали
  • РИК Плевен установи неправомерно разлепени агитационни материали

РИК Плевен е установила неправомерно разлепени агитационни материали от партии, това съобщи за Дарик председателят на комисията Найден Найденов. Нарушението е установено още през миналата седмица след подадени жалби от страна на ГЕРБ и Коалиция за България, каза още той.

В жалбата на ГЕРБ е имало оплакване за агитационни материали, разположени върху стълбовете на тролейбусния транспорт. От своя страна социалистите са подали жалба за поставени материали в района на естакадата за квартал "Сторгозия". Проверка на комисията е установила, че действително има частично разположени такива материали. РИК е пратила решението си за неправомерно поставените плакатите до кмета на Плевен Найден Зеленогорски, тъй като премахването им е негово правомощие по закон, уточни Найден Найденов.

Комисията е отхвърлила жалба от ПП ГЕРБ, че в публикация в местен вестник и билборд на пресечката на бул. „Христо Ботев" липсва информацията, че купуването на гласове е престъпление. При проверка е установено, че надпис има, но е със ситен шрифт.

Чуйте Найден Найденов в звуковия файл.