Ремонтират бъдещия Център за настаняване на деца, лишени от родителски грижи
Ремонтират бъдещия Център за настаняване на деца, лишени от родителски грижи / netinfo

Стартира ремонта в сградата, определена за разкриване на Център за настаняване от семеен тип за деца на възраст между 7 и 18 год., лишени от родителски грижи. Центърът ще се помещава на първи етаж от корпус „А" на хотел "Сторгозия", уточняват от пресцентъра на общинската администрация в Плевен.

Дейностите се изпълняват по проекта на Община Плевен за създаване на такъв Център от семеен тип по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейски съюз чрез Европейския социален фонд. Общата стойност на проекта е 472 000 лева, от които 266 004 лева са осигурени по схемата "За по-добро бъдеще на децата". По договор за безвъзмездна финансова помощ се извършват строително-монтажни работи с частично преустройство на помещенията и инсталациите, саниране и подмяна на дограма. Ще бъде осигурена достъпна среда, с което ще се постигне модернизиране на обособената част от сградата. Така тя ще бъде приведена в съответствие с изискванията по критерии и стандарти за предоставяне на социални услуги на нуждаещи се деца.

Средствата за ремонт са 206 708 лева, от които 49 020 лева от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", и 157 688 лева -  средства, осигурени от Община Плевен.