Пътната обстановка в страната
Пътната обстановка в страната / archiv.DarikNews

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура".
Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, на места мокри, по високите и усойни места заснежени и заледени, обработени и опесъчени. 
Мъгла с видимост от 50 до 150 м има почти в цялата страна. На автомагистрала „Тракия" и „Хемус" пътната настилка е суха, на места мокра. Мъглата е с видимост до 100м. Автомагистрала „Марица" е суха.
Пътните настилки на автомагистралите „Люлин", „Тракия", „Хемус" са мокри, а автомагистрала „Марица" е суха. Автомагистрала „Люлин" - мокра, с мъгла с видимост до 50м.
Затворени са проходите Върбишки, Твърдица - Елена, Етрополе-Златица, а Дюлински само за товарни автомобили. 
В сила са следните ограничения: забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан, по пътя Костенец - Самоков, и Черница - Сунгурларе - Чубра и над 20 тона през Айтоски проход. 
Товарните автомобили да се без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан. Забранено е преминаването на моторни превозни средства по пътя Стражица - Полски Тръмбеш между 44 и 46 км, а само на товарни автомобили по пътя Радко Димитриево-Друмево. 
За строително монтажни работи на автомагистрала „Люлин" до 23 декември през светлата част от денонощието е въведена временна организация на движението и от двете посоки.