Публикуваха проектите на ощe три защитени зони
Публикуваха проектите на ощe три защитени зони / netinfo

Проектите на заповеди на три зони от НАТУРА 2000 по директивата за птиците за територията, контролирана от РИОСВ Плевен в Плевенска и Ловешка област, са публикувани от днес. Това са зоните “Карлуковски карст”, “Свищовско-Беленска низина” и “Студенец”.

Защитена зона “Карлуковски карст” обхваща територии в общините Червен бряг, Луковит, Враца, Мездра, Роман и др. “Свищовско-Беленска низина” обхваща земи от градовете Белене и Свищов и селата Татари и Ореш. В третата зона - “Студенец”, попадат земи от общините Луковит, Угърчин, Долни Дъбник, Плевен. Проектите на заповедите могат да бъдат намерени в РИОСВ Велико Търново, Враца и Плевен и на интернет страницата на инспекцията. В едномесечен срок заинтересованите лица могат да представят на министъра на околната среда и водите мотивирани писмени становища, възражения и предложения относно забраните и ограниченията на дейности в трите проекта.

През месец май РИОСВ Плевен ще организира представяне на проектите на заповедите за трите зони в Плевенска и Ловешка област.