Промени в структурата на училищата в Тетевен гласуваха съветниците
Промени в структурата на училищата в Тетевен гласуваха съветниците / netinfo

Промяна в структурата на средните училища в Тетевен гласуваха общинските съветници в планинския град. Те решиха Оздравителната професионална гимназия "Иван Вазов" и Професионална гимназия по строителство "Баньо Маринов" да се преобразуват в Професионална гимназия по строителство, електротехника и услуги с временно изпълняващ длъжността директор инж. Нако Наков.

Утвърденият план-прием за учебната 2009/ 2010 г. в двете гимназии ще се  осъществи от преобразуваната гимназия, която ще бъде финансирана от МОН и ще бъде разположена в бившето строително училище. Ние не закриваме училища, а създаваме условия за нормален учебен процес, каза кметът Николай Павлов.

От новата учебна година учениците от 5-8 клас на СОУ "Георги Бенковски" ще се обучават в бившето климатично училище. Със сливането на двете гимназии ще бъде решен проблемът с двусменния режим на обучение в Тетевенската гимназия, на който учениците от 5 до 12 клас от години учат. Предварително въпросът с престректрурирането на училищата бе разгледан на кръгла маса по образованието.