Проф. Стойков: Не е застрашена реализацията на проекта за тролейбусите
Проф. Стойков: Не е застрашена реализацията на проекта за тролейбусите / archive.dariknews

Община Плевен е спечелила делата в Комисията за защита на конкуренцията/КЗК/, с които бяха обжалвани обществените поръчки за изпълнението на проекта за Интегрирания градски транспорт в град Плевен. Само по едната поръчка е поставен въпроса за нова комисия. Всички решения са влезли в сила с изключение на едно, за което се изчаква 14-дневния срок за подаване на жалба във ВАС, който изтича на 8 април. След това предстои подписването на договорите с изпълннителите.

Това каза на среща с журналисити кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков и обясни, че изпълнението на проекта не е застрашено.

"Говорил съм със строителите от Община Плевен като въпросът ми беше, реални ли са сроковете за изпълнение и ме увериха, че сроковете са напълно нормални за изпълнение на проекта", каза кметът и обясни, че в дейностите са включени депото, тролейбусната контактна мрежа, системата за интегрирано управление на градския транспорт, за велоалеите. Той припомни, че стойността на проекта е за около 23 милиона, без стойността на новите тролейбуси, която възлиза на близо 39 милиона.