Преглед на регионалния печат
Преглед на регионалния печат / archive.dariknews

Преглед на регионалния печат
netinfo

До къде се стигна с идеята да бъде обособено специално място за
кърмене в градската градина

С каква форма на протест предлагат от синдикат да бъде заменена
гладната стачка в напоителни системи

Кой и по какъв начин се е опитал за увековечи за идните
поколения дълголетието

За арман и сладкар от наша гимназия, които се класираха за участие в
национална кулинарна купа

В каква степен успяха да защитят миналогодишната си шампионска титла
млади хокеисти от Червен бряг

Какъв е шансът снимка от Плевен да се пребори за европейски символ на
пролетта и как можем да помогнем

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Преглед на регионалния печат
netinfo

Темите В сряда в ежедневника "Посоки":

Плевенски хирурзи спасяват крайници от ампутация

Чрез нов метод в микрохиругията, плевенски хирурзи спасяват крайници от ампутация. На този етап Плевен е единственото място в страната и в Източна Европа, където авангардният метод за лечение се прилага успешно.

Щафетна гладна стачка започва в „Напоителни системи"

От КНСБ призовават да не се спира тока на работниците и да не бъдат връщани децата им от градините, заради неплатени такси

Щафетна гладна стачка ще започне сред работниците в „Напоителни системи" - Плевен. Това стана ясно след като първият обявил гладна стачка преди девет дни 62-годишният Петър Стоянов обяви, че има колеги, които искат да го последват. Аз ще гладувам до петък, каза работникът, след това вероятно щафетата от мен ще поеме охранителя ни в базата.

Над 1 млн.лева за местни налози са внесли плевенчани

Общо 3 283 000 лв. постъпиха от началото на годината до момента по сметка на Община Плевен от данък върху недвижимите имоти, данък превозни средства, такса битови отпадъци, данък при придобиване на имущество, такса куче и глоби. 1 110 000 лв. от тях са постъпленията само от началото на стартиралата от 4 март кампания за плащане на местни данъци и такси.

Тази вечер - Зорница Иларионова с концерт в родния Плевен

Специално от Мадрид днес в Плевен пристига известната и талантлива цигуларка Зорница Иларионова. Тази вечер тя ще зарадва многобройните си почитатели в родния си град с творби от Моцарт, Прокофиерв, Чайковски, Шосон и Сен Санс-Изаи. Концертът е от 19 часа в зала „Катя Попова", на пианото ще бъде пианистката проф. Милена Моллова.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Преглед на регионалния печат
netinfo

"Убиха Северна България с изваждането на магистрала „Хемус" от оперативната програма", обяви в Плевен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от регионалния вестник "Зетра". Според експремиера това означава "Хемус" да се строи със 100% български пари.

Другите политически теми в броя: Реформаторският блок ще обяви листата си за евроизборите на 22 март, съобщи в Ловеч организационният секретар на Реформаторския блок Найден Зеленогорски. Послание за позитивна предизборна кампания, в която вътрешно-политическите въпроси да не погълнат изцяло европейската проблематика, отправи от Плевен лидерът на ДПС Лютви Местан. Цветан Цветанов определи като "изключително слаба" подготовката за операцията в Лясковец и поиска оставката на главния секретар на МВР.

Избрано е трасе на магистрала "Хемус" между Ябланица и пътния възел към Плевен и Ловеч. Преназначиха плевенските военни съдии и прокурори, ведомствата им се закриват от 1 април т.г.

В "Зетра" ще прочетете и за предложението улица „Цар Освободител" в Ловеч в участъка от кръстовището с ул. „Стефан Караджа" до кръстовището с ул. „Акад. Ан. Иширков" да стане еднопосочна.

И още от регионалния вестник: Здравният министър Таня Андреева похвали двете троянски болници. 19 млади лекари от седем държави се дипломираха в плевенския медицински университет. 80 психолози, които предоставят грижа за деца със специални образователни потребности, се събраха на национална среща в Плевен. Проблемите на образованието обсъдиха в Рибарица. Премиера на книгата "Орфей Тракиецът" се състоя в село Врабево.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Преглед на регионалния печат
netinfo

Вестник BG-"Север" тази седмица:

„Мошеник завлича местен бизнесмен с 350 000 лева" е водещото заглавие на най-новия брой на седмичника „BG Север". Магистратите бездействат, въпреки многобройните жалби от потърпевшия, пише в публикацията.
За гладната стачка на служители в „Напоителни системи" и за проверките от ДАНС на строителна фирма за източване на европари, можете да прочетете на 3 стр.

„Не разбирам омразата и страха, които са обхванали ръководството на БСП", завява Румен Петков на стр. 4. От материала става ясно, че решението за изключване на симпатизанти на АБВ се пренася и по места.

От страницата за бизнес научаваме, че „Първите нови тролейбуси пристигат до месец, останалите - до есента". На същото място можете да прочетете: „Строителите очакват да запазят обемите", „От битови предмети до багери продават плевенчани през нета".

„Кучета нахапаха третокласничка близо до училище „Пейо Яворов" в „Сторгозия", е стряскащото заглавие на 6 стр.

„Инкрустрации от меча на хан Кубрат са пренесени върху носиите от Гиген", е интересното заглавие от страницата „Артседмица".
„Балетът е като да рисуваш картини върху вода", заявява в специално интервю пред вестника Виолета Радева, художествен ръководител в балетната школа в читалище „Съгласие".

На старите вестници е посветен любопитен материал на стр. 9. Заглавието е: „Повече от век вестниците търсят жълтината и сензацията в новините".
Стр. 15 предлага, както винаги, богата спортна информация, а на последната 16-та можете да прочетете как „Бебоци ще слушат класически произведения в библиотеката".

В броя ще намерите още т.в. справочник, много любопитни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.