Преглед на печата

Преглед на печата
Преглед на печата / archiv.DarikNews

Във вестник "Посредник" днес можем да прочетем:

Колко хора кани МЗ по проект за скрининг на три вида рак и колко ще успеят да се прегледат

С какво ще изненадат децата летните ваканционни дни в ЦРД

Защо румънска делегация отбеляза в Плевен Деня на героите

Каква е позицията на кмета Стойков по поредните проблеми в ПФК "Спартак 1919"

Според кого, градът ни е кръстопът на добросъседство между Румъния и България

Кога ще видим обновена и боядисана оградата на Мавзолея.

В поредния брой на вестник "BG-Север" пише:

„Орязани дървета разбуниха квартала под парк „Скобелев" е заглавието на водещия материал в 22-рия за годината брой на в. „BG Север". Според живеещите в този район на града плевенчани унищожаването на съществуващата зеленина не е оправдано дори с благородни намерения, като изграждането на центрове за младежи, които напускат социални домове.

На своята 3 стр. изданието информира подробно за заседанието на Върховния касационен съд по делото за убийството на 22-годишната Мариана Карабулева, който на 14 февруари м.г. бе премазана на улицата от маршрутка в столицата. Пак там ще научите защо 15-годишно момиче от Божурица поиска от съда да я спаси от баща й.
Проблемите на фирмите от мебелния бранш в Плевен и страната са основната тема на бизнес страницата.

Как ще почиват през лятото детските градини и ясли в Плевен и кои приемни забавачници ще работят за малчуганите ще научите от 6 стр. На нея ще намерите и рубриките „Гневът на младите" и „Послушай лекаря".

Акад. Светлин Русев навършва 80 г. на 14 юни и ще отбележи юбилея си с вернисаж пред Народния театър, информира вестникът на своята страница „Артседмица".
Поезията е изкуство на мига, ако можеш да го уловиш - твърди в интервю за изданието известният писател Христо Ганов.
Девета страница е отделена на сезона на сватбите - очаква се в Плевен той да бъде доста оживен.

Футболът отново царува на спортната страница - с материали за приключилия турнир на Каменица, с лицензионните проблеми на „Спартак" /Пл/ и др.
Как сервитьори спасиха 13-годишен пишман катерач, защо постната пица „Дянков" все още е актуална и кои известни рожденици трябва да почерпят тази седмица ще научите от 16 стр.

В броя ще намерите още т.в. справочник, много любопитни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.