Преглед на печата
Преглед на печата / archiv.DarikNews

В поредния брой на вестник "Посредник" можем да прочетем:

Къде в Плевенско, жетвари и техника вече влязоха в нивите да прибират реколтата

Защо охрана на общината съди вече бившия си работодател

Какво предичвика престрелка между руски и турски войски край Ясен

Къде и как, млади местни журналисти грабнаха големия "Арлекин"

Кой наш скулптор получи награда от Министерството на културата

За малчугани от детска градина, показали сериозни умения в играта.

Във вестник BG-Север тази седмица пише:

Разразилата се битка между областното и общинското ръководство на БСП в Плевен около номинациите за новия областен управител е основна тема в 21-вия за годината брой на в. „BG Север". На спора между социалистите кой да управлява Плевенска област са отделени първа и четвърта страница на изданието.

Дни преди предстоящото дело във ВКС за убийството на Мариана Карабулева на своята 3 стр. вестникът припомня в детайли събитията от фаталната вечер на 14 февруари 2012 г., довели до нелепата смърт на 22-годишната студентка.

„Плевенският бизнес иска бързо решение за централата в Белене" е водещото заглавие на бизнес страницата. Според местните предприемачи ако решението се проточи, има опасност проектът да влезе отново в спиралата, в която го вкараха бившите управляващи от ГЕРБ.

Освен постоянните рубрики „Гневът на младите" и „Послушай лекаря" на 6 стр. ще намерите и материали за фрапиращите неточности в сайта на БДЖ, които пращат пътниците за зелен хайвер, за неграмотността сред най-малките ученици и др.
Сагата с уволненията и назначенията на бившата директорка на Регионалния исторически музей Стефка Григорова е основна тема на страницата „Артседмица".

„Мечтата ми е да чуя българския химн на олимпиадата в Рио де Жанейро" - твърди в интервю за вестника 23-годишният параолимпиец Михаил Христов.

Девета страница е отделена на очакванията на плевенските медици към новия парламент, че многобройните посегателства над хората в бели престилка най-после ще бъдат инкриминирани.
Стефан Колев, треньорът на футболистите от плевенския „Спартак", иска нови попълнения във всички линии на тима, информира вестникът на спортната си страница.

Кой 23-годишен затворник завърши първи клас с пълно 6, каква ще бъде модата в коктейлите през това лято и кой известен рожденик трябва да почерпи през седмицата ще научите от 16 стр.