Плевенски студенти искат on-line лекции
Плевенски студенти искат on-line лекции / Sophia Photo Agency
Плевенски студенти искат on-line лекции
26499
Плевенски студенти искат on-line лекции
  • Плевенски студенти искат on-line лекции

Висшето образование и бизнесът да са непременно свързани, лекциите да са оn-line, а стипендиите за студенти да са по-високи, това са част от предложенията на плевенчани за реформи във висшето образование. Те изразиха тези свои искания по време на кампанията «SOS - Sпаси Oбразованието Sега», която се провежда днес в Плевен. Тя се реализира от младежката организация на партия ГЕРБ и Министерството на образованието, младежта и науката. Медийни партньори на кампанията са Дарик радио, Нова телевизия и вестник «Стандарт».

Въпреки, че имаше какво да кажат малцина бяха тези, които се престрашиха да изразят мнението си открито и дори да го напишат в книгата на кампанията за спасяване на образованието. Според гражданите, студентите в 1 курс трябва да бъдат причислени към съотвентния бизнес, свързан с изучаваната от тях специалност. През цялото си следване студентът да кара стажа си във фирма от този сектор и така когато завърши няма да има само диплома, а ще има иподготовка.

Студентите пък предлагат да се увеличат стипендиите им защото сега те са мизерни в сравнение с тези в другите европейски страни. Според тях 70 лв. на месец е подигравка. Още за желаните промени чуйте в прикачения файл....