Плевенската полиция разби схема за имотни измами
Плевенската полиция разби схема за имотни измами / netinfo

Полицията в Плевен разби схема за имотни измами. Задържан е 42-годишен плевенчанин, продавал земеделски земи и имоти с фалшиви документи. За това информираха от пресцентъра на МВР Плевен.

Мъжът е задържан на 23 февруари при съвместна акция на полицията, териториална дирекция на ДАНС Плевен и Окръжна прокуратура в града. 42-годишният е арестуван в 8.30 часа в брокерски офис на фирмата със седалище в Плевен. Там са извършени обиски, претърсвания и изземвания на нотариални удостоверения, на подписи, официални и неистински документи, използвани за придобиване на собственост на земи и имоти.

Предстоят експертизи и установяване на контактите на мошеника по узаконяване на сделките. Назначени са проверки. Изяснено е, че сделките са реализирани с измами без знанието и съгласието на реалните собственици. От измамите плевенчанинът е придобил чиста печалба в размер на десетки хиляди лева. 42-годишният организатор и извършител на измамите е една от знаковите фигури в престъпния свят в Плевен, известен в криминалните среди и сред плевенската общественост с цветен прякор, поясниха от пресцентъра на полицията. Има богато криминално досие, в престъпната си кариера е вписал терористични актове, изнудване, рекет, измами. Осъждан е.

Първоначално е задържан за 72 часа и е приведен в ареста на Окръжна следствена служба. Повдигнати са му обвинения за извършени престъпления по пет члена от НК. Предстои внасяне на искане от Прокуратурата до Окръжен съд Плевен за налагане на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.