Плевенска филхармония и Милена Моллова представят В света на Шуман
Плевенска филхармония и Милена Моллова представят В света на Шуман / dariknews

"В света на Шуман" е мотото на концерта на Плевенска филхармония, в който великолепната пианистка професор Милена Моллова ще въведе меломаните в света на големия немски композитор и пианист, един от най-видните представители на романтизма от първата половина на XIX век.

Концерт за пиано и оркестър в ла минор и Симфония No.4 от Роберт Шуман ще прозвучат под диригентството на Славей Тинчев в сряда - 30 април от 19:00 часа в зала "Катя Попова".

Милена Моллова е пианист и педагог с изключително активна изпълнителска и преподавателска дейност. Тя e сред малцината щастливи пианисти, минали през школата на гениалния Емил Гилелс. Има и шанса да учи и при проф. Димитър Ненов, а преди това при клавирната педагожка Павла Жекова. Завършва на 19 години висшето си образование при проф. Панка Пелишек. Оттам нататък пътят й на концертния подиум е низ от награди, гастроли и превземане на върхове, свързани с оригинални творчески цели.

Многобройни са участията и отличията й в авторитетни международни конкурси - Първи клавирен конкурс "Чайковски" в Москва, "Маргарита Лонг-Жак Тибо" в Париж, RDA Международен конкурс в Мюнхен, конкурса "Бетовен" във Виена.

"Тази артистка е създадена за да предаде това, което в музиката е най-елегантно и одухотворено. И тя го постига с обаятелно умение." /Жан Стеман, в. "Ла Лантерн", Брюксел/.

Плевенска филхармония и Милена Моллова представят "В света на Шуман"
netinfo