Плевенчанин е най-младият български милионер
Плевенчанин е най-младият български милионер / dariknews.archive

Девет са физическите лица, обявили в декларациите си пред НАП-Плевен доходи над един милион лева придобити през 2014 година. Данните от обработената информация показват, че деветимата са декларирали общо над 15.5 млн.лв, уточниха от офиса на НАП в Плевен.

Общо за страната 259 са физическите лица с доходи над един милион лева. Сред тях има и петима чужденци, спечелили общо 14 млн.лв. Най-много „милионери" има в София - 129, следват Варна - 18 и Пловдив - 16.

На базата на данните за първите десет в класацията, профилът на българинът, декларирал най-висок доход от 2014 г., е мъж на 49 години, от София с доходи от над 8,7 млн. лв. годишно. В топ 10 на богатите хора има само една дама.

С доход над един милион лева придобит по трудови и приравнени към тях правоотношения е и най-младият българин, който е плевенчанин.

Както и през предходните години сред милионерите за Плевенска област преобладават едноличните търговци със стопанска дейност в сектор земеделие. Новото е, че сред тях има и две дами.