Плевен се подготвя за участие в Международна туристическа борса
Плевен се подготвя за участие в Международна туристическа борса / DarikNews

Община Плевен е сред участниците /над 350/ в Международната туристическа борса „ВАКАНЦИЯ&СПА ЕКСПО", която ще се проведе от 25 до 27 февруари 2010 год. в Националния дворец на културата в София. Това информират от пресцентъра на общинската администрация.

Организатори на изложението са ПРИМ ЕКСПО под  егидата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма в партньорство с Българска асоциация на туристическите агенции, Българската туристическа камара, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциация на българските туроператори и туристически агенти и Съвета по туризъм. „ВАКАНЦИЯ&СПА ЕКСПО" е най-голямото туристическо събитие у нас, предназначено за професионалисти и широка публика, което предоставя уникален шанс за представителите на туристическата индустрия от България и други страни да осъществяват нови контакти, да популяризират своите програми и да сключат договори.

Участието в борсата се определя на конкурсен принцип. Класирането, което гарантира и безплатен щанд, е според оригиналността на представената туристическа атракция. Община Плевен впечатли организаторите с уникалния пещерен Музей на виното в „Кайлъка", който ще презентира съвместно с екип на музея. Останалите одобрени общини от страната са около двадесет.

Сценарият включва видеофилм за природното очарование на парк „Кайлъка", естествената красота на пещерата, в която е разположен музеят, богатството на винени сортове, от които се произвеждат вече утвърдилите се на пазара у нас и в чужбина плевенски марки вино. Втори филм разказва за акцентите в различните зали на музея.

На щанда на Община Плевен ще бъдат изложени рекламни материали за Туристическия информационен център, Регионалния исторически музей, Панорама „Плевенска епопея", къща музей „Цар Освободител ІІ", парк „Кайлъка", хотели и др.