Плевен отново е домакин на Ариана Аматьорска лига 2012
Плевен отново е домакин на Ариана Аматьорска лига 2012 / dariknews.bg

За трета поредна година най-продаваната марка бира в България „Ариана" провежда своя национален аматьорски футболен турнир - Ариана Аматьорска Лига 2012. 8 града в страната посрещат турнира в периода април-юли, а регионалните шампиони и техните подгласници ще представят своите градове на големия финал през юли.

Плевен е домакин на петия регионален турнир от Ариана Аматьорска Лига. Надпреварата ще се проведе между 1-3 юни в спортен комплекс „Атлетик" (стадион „Плевен"). Крайният срок за регистрация на отбори изтича на 28 май, като организаторите от Ариана очакват завишен интерес сред участниците и канят всички желаещи да запишат своите отбори.

Две игрища ще посрещнат всички срещи от турнира, а за безпроблемното провеждане на двубоите ще се грижи екип от 8 съдии и 2 делегати от БФС. И през тази година голямата награда за националния шампион на Ариана Аматьорска Лига е демонстративен мач срещу професионалния шампион на България за сезон 2011/2012 година. Освен това Ариана създава възможности за още по-голяма изява на талантливите аматьори и връчва специалната награда във всеки град: „талант на турнира". Най-перспективните млади състезатели са оценявани от официалните спортни лица в края на всеки местен турнир.

Осемте таланта-победители от всеки град, ще се състезават помежду си на големия финален турнир на Ариана, за титлата „национален талант на Ариана Аматьорска Лига 2012". Победителят ще прекара пробен период в лагера на шампиона на България и ще се бори за възможността да стане професионален футболист. Президентът на БФС Борислав Михайлов, с чиято подкрепа се провежда Ариана Аматьорска Лига 2012, се обърна към участниците и феновете в Плевен с думите: „Плевен и регионът винаги са били един от футболните центрове в страната. Това се подкрепя от организацията на турнира на Ариана тук.Пожелавам на всеки един състезател и неговия отбор да изпита тръпката от турнирната игра на високо ниво, да се наслади на емоцията и да докаже с футболни умения, че заслужава да бъде един от най-добрите отбори в Плевен". 

Ариана Аматьорска Лига се проведе за първи път в Плевен през 2010, под мотото „Аматьори срещат професионалисти" , когато в надпреварата се включиха 70 аматьорски тима от Плевен и областта. Местен първенец стана тимът на „Централ Мол". През 2011 година, също в Плевен се включиха 100 отбора, а местен шампион стана отборът на „Даковците".

Плевен отново е домакин на Ариана Аматьорска лига 2012
netinfo

Ариана Аматьорска Лига събра през миналата година общо 1400 аматьорски отбора с над 14 000 непрофесионални футболисти от 9 града в страната.

„Радващо е, че всяка година в Плевен нараства броят на отборите, които участват в турнира. Миналогодишният шампион „Даковците" се представи много добре на финалния турнир във Варна, който събра шампионите от всички градове. През 2012 очакваме още по-интересно и оспорвано състезание в Плевен" - коментират организаторите от Ариана.

През изминалите две години наблюдавахме на зеления терен като официални гости или участници Пламен Гетов, Христо Бонев, Георги Йорданов-Ламята, Лилчо Арсов, Златко Янков, Радостин Кишишев, Емил Кременлиев, Михаил Мадански, Здравко Здравков, Иво Андонов, Петър Михтарски, Гошо Гинчев, Георги Чиликов.

Финалите на всички регионални турнири ще бъдат излъчени пряко по телевизията.