/ iStock/Getty Images
Община Плевен е изразходвала 260 864 лева за прилагане на противоепидемични мерки срещу COVID-19 на обществени места от началото на пандемията до 30 юни, съобщиха от Общината.

В област Плевен започват денонощни проверки за спазване мерките срещу коронавируса

Разходите са направени от средства, събрани от отчисления по Закона за управление на отпадъците. Предстои Общинският съвет /ОбС/ да разгледа искане за възстановяване на тези средства в местния бюджет, каквато възможност дават измененията в Закона за здравето, свързани с мерките срещу COVID-19.

Инвестиционната програма на Община Плевен за 2020 г., която е за близо 12 милиона лева, също се нуждае от актуализация, уточняват от общината. В резултат на коронакризата, след преценка от общински експерти на възможностите за финансиране и приоритетите за изпълнение на заложените обекти, се налагат промени, които ще бъдат дискутирани от съветниците.

В Плевен изследват с бързи тестове всички служители в детските градини

Заседанието е насрочено за 30 юли и ще разгледа общо 44 предложения. На него ОбС ще обсъди и върнатите от областния управител на Плевен седем решения поради незаконосъобраност.

Те са приети през юни от ОбС в Плевен се отнасят за отдаване под наем на части от имоти - частна общинска собственост. Това са терени за поставяне на преместваеми съоръжения - павилиони за търговска и обслужваща дейност.