Отвлякоха от болница пациент на хемодиализа заради дългове
Отвлякоха от болница пациент на хемодиализа заради дългове / dariknews.archive

Служители от ОД на МВР - Плевен разкриха отвличане на 28-годишен - пациент на хемодиализа в плевенска болница.
На 13 януари 2015 година в 17:10 часа в Първо РУП Плевен през тел. 112 е получен сигнал от служител на Охранителна фирма на болнично заведение в Плевен за отвлечен мъж.

Незабавно след получаването на сигнала криминалисти и разследващи полицаи са предприели активни оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия.

В резултат на бързата реакция при заградителни мероприятия в района на пътен възел НХК служители на сектор "Пътна полиция" спират "Мерцедес", собственост и управляван от 28-годишен от Тетевен и пътници 25-годишна от Тетевен, 21-годишен от село Садовец и 28-годишния от Садовец.

Установено е, че 28-годишният от Садовец, е отвлечен от останалите трима, като му е оказано физическо насилие. По първоначална информация, за неустановен период от време той дължал 200 евро на похитителите.

Обясненията на участниците в престъплението са противоречиви. Изясняват се мотивите им. Потърпевшият е освидетелстван от съдебен лекар от КСМД-Плевен. След доклад на материалите по досъдебното производство пред Плевенската окръжна прокуратура на тримата са повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл.142 от НК.

Извършителите на деянието са задържани за срок до 24 часа. Активната работа по документиране на престъплението продължава.