/ iStock
На 30 май
Спектакълът "Опашката", който бе отличен с престижната театрална награда "Аскеер" в категория "Най-добро представление", ще бъде показан на 30 май на театралната сцена в Плевен.

Хитовата постановка по романа на Захари Карабашлиев, под мотото "Политиката нецензурирана", е на режисьора Явор Гърдев и се радва на голям зрителски интерес, съобщиха пред БТА от Драматично-кукления театър "Иван Радоев" - Плевен.

Спектакълът е отличен наскоро с още една национална награда от Съюза на артистите в България, присъдена на изпълнителя на главната роля Владимир Карамазов – "Икар" за водеща мъжка роля.

В постановката участват и актьорите - Михаил Билалов, Надя Керанова, Екатерина Стоянова, Бориса Сарафова, Красимира Кузманова – Кокран, Адриан Филипов, Антъни Пенев и др. Постановката представя съвременен сюжет. Той разказва за известен писател, който в разцвета на жизнените и творческите си сили получава предложение от политическа структура да се включи в борбата за президентския пост.

Цветана Манева взе „Аскеер“ за цялостен принос и се сбогува с публиката (СНИМКИ)

След този спектакъл, Плевенският театър е заложил в програмата си две премиерни представления на "Антигона" от Жан Ануи - на 17 и 18 юни. Те са на режисьора Александър Морфов с участието на актьорите Деян Донков, Адриан Филипов, Александър Кънев, Антъни Пенев, Асен Данков, Бориса Сарафова, Валентин Василев, Васил Витанов, Диана Ханджиева и други.  

Театърът в Плевен разшири обхвата на своята инициатива за културен туризъм "Пътуващ зрител", която вече важи за всичките му представления. Ангажирането на места става онлайн от страната, като, освен места в салона, желаещите получават нощувка със закуска в хотел "Ростов", но е нужно обаждане на телефон 0878- 931-419 за потвърждение, уточняват от културния институт. 
 
БТА