Откриха ремонтиран пътен участък между селата Владиня и Горан
Откриха ремонтиран пътен участък между селата Владиня и Горан / obshtina Lovech

На 16 ноември - петък официално бе открит основно ремонтираният участък от общинската пътна мрежа от табелата на село Владиня в посока село Горан. Участъкът е дълъг километър и половина, изпълнител на строителните работи е сдружение „Пътища Ловеч 2012". Стойността на договора е 124 535 лв. с ДДС, средствата са целева субсидия за капиталови разходи.

Лентата на новата придобивка прерязаха кметът на община Ловеч, Минчо Казанджиев, кметският наместник на Владиня Емилия Колева и управителят на фирмата-строител Валентин Василев. Този участък е първата стъпка от това, което предстои да направим тук, каза пред владинчани, кметът Казанджиев. Той обяви, че следващата година ще продължи ремонтът на пътя заедно с моста.

Кметът благодари на строителя за извършения предсрочно и качествено ремонт, както и на общинския съвет, дал съгласие при приемане актуализацията на бюджета за тази година да бъдат отпуснати средства точно за този път.

В условията на криза и малкото, което се прави, е нещо добро, обявиха жители на Владиня, дошли за церемонията. Техните благодарности отправи към Казанджиев кметският наместник на селото Емилия Колева: „Благодаря ви! Обещахте да се ремонтира пътят и изпълнихте обещанието". Тя пожела на всички безаварийно пътуване.