Откриха обновената спортна зала в Луковит с волейболен турнир
Откриха обновената спортна зала в Луковит с волейболен турнир / пресцентър на Областна администрация Ловеч

С провеждане на волейболния турнир "Иван Николов - Луковит 2011" е била открита реновираната спортна зала в Луковит. Участие в състезанието са взели отборите на ЦСКА, "Левски Сиконко", "Ботев" - Ихтиман и "Ботев" - Луковит, юноши младша възраст, съобщават от пресцентъра на Областна администрация Ловеч. Спортното събитие са уважили с присъствието си зам.-министърът на спорта и председател на федерацията по баскетбол Иван Ценов, Ваня Събчева- областнен управител на Ловеч, както и съпругата на патрона Верка Николова - вицепрезидент на БФ по волейбол.

Стартът на състезанието е даден от Димитър Златанов - волейболист номер едно на България за 20 век. Реновирането на спортната зала, в която е проведено състезанието, е на стойност над 50 хил. лв.

"След класирането на мъжкия ни състав в Супер лигата, изискванията на федерацията към залата бяха сериозни, тя трябваше да отговаря на определени условия, с които ние се съобразихме. Именно затова общината и спонсори инвестираха в нея, за да могат състезателите ни да тренират при нормални условия, а децата и младите хора на града да има къде да спортуват" посочва кмета на община Луковит Петър Нинчев.