От Паркстрой отстраняват орех и кестен до Областна администрация
От Паркстрой отстраняват орех и кестен до Областна администрация / parkstroj

Над 80 курса с клони извози до сметището общинската фирма "Паркстрой" след падналия сняг в Плевен, до днес. Това е основна задача на дружеството, за да се почисти града от изпочупените и нападали клони - информират от "Паркстрой".

Работи се на центъра, в Градската градина, района на ЧЕЗ, до ДНА и ЦРД. Клоните в кварталите "Сторгозия" и "Дружба" също ще бъдат извозени. Причината за голямото количество изпочупени дървета и клони в Плевен са мокрият сняг и обледяването.

Работниците ще отстранят днес 2 дървета, орех и кестен, до Областната управа. Това се налага, тъй като кестенът пречи на контактната мрежа на тройлейбусите, а корените на ореха застрашават основите на сградата - уточняват от фирмата.

10-те кълбовидни дървета до водните огледала вече са с оформени корони. Направена е първата за сезона резитба на кълбовидните кленове, които са засадени в началото на 70-те. През последните години короните им не са поддържани. Такива резитби трябва да се извършват ежегодно, каквато е и световната практика.