От Борба с градушките в Долни Дъбник излязоха в гражданско неподчинение
От Борба с градушките в Долни Дъбник излязоха в гражданско неподчинение / dariknews.archive

52-мата ракетострелци от полигона за борба с градушките в Долни Дъбник - област Плевен се включиха в гражданското неподчинение, което беше обявено в системата на Агенцията за борба с градушките. Цветослав Христов, който работи на полигона в Долни Дъбник обясни, че в понеделник е имало среща с минисър Десислава Танева, която категорично е отказала да помогне за регулирането на щатните бройки така, че екипите да се състоят от по трима стрелци и така да може да се осигури възможността, нощните дежурства да се осъществяват от двама ракетострелци.

Цветослав Христов подчерта, че особено в обстановка на бежанска вълна, на полигона се работи с опасни материали и хората изпитват страх да работят сами на ракетните площадки, които са отдалечени от населени места и при евентуална критична ситуация, достъпът до тях би бил много труден.

Вчера в Регионалната дирекция за борба с градушките е бил изпълнителният директор на агенцията инж. Славеев. На срещата той е обяснил,че решаването на проблема с дежурните екипи не зависи от него. По думите на Цветослав Христов, ако до късния следобед днес - 19 април не бъдат удовлетворени исканията на ракетострелците, от утре чисто технологично ще е вече късно за подготовката на откриването на активния сезон за противоградови въздействия. Христов сподели, че хората се притесняват поради оказван върху тях натиск от страна на изпълнителния директор, както и от директори на Регионални дирекции като се говори и за дисциплинарни уволнения.