Жената, която била непозната за тях, ги приютила в дома си, заедно с техните деца
Оставиха в ареста двама мъже - на 29 и 19 г. за кражба от болна жена, приютила ги в дома си в Плевенско, съобщиха от прокуратурата.

Двамата са привлечени в качеството на обвиняеми за това, че на 13 февруари в село Садовец, област Плевен, са откраднали два броя мобилни телефони и пари.

Мними майстори измамиха жена в Кърджали

В хода на разследването е установено, че пострадалата жена е самотноживуща, на 60 години, неподвижна поради заболяване. Обвиняемите останали без дом, тъй като пожар унищожил къщата им.

Пострадалата, която била непозната за тях, ги приютила в дома си, заедно с техните деца. Злоупотребявайки с нейното доверие, двамата обвиняеми присвоили парична сума от пенсията на пострадалата, отнели мобилните ѝ телефони и напуснали дома. Впоследствие продали един от телефоните в заложна къща.

При извършените издирвателни мероприятия са били установени извършителите. Иззети са и мобилните телефони. Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа, в който срок е внесено искане за постоянен арест.

Съдът е приел доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянията от страна на двамата, както и че е налице реална опасност те да извършат престъпление или да се укрият, поради което постановил спрямо тях най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда подлежи на обжалване. Разследването по случая продължава.