Окръжната прокуратура в Ловеч получи добра оценка
Окръжната прокуратура в Ловеч получи добра оценка / netinfo

Много добра оценка на работата си получи Окръжната поркуратура в Ловеч за миналата година, съобщи зам.-окръжният прокурор Кирил Петров. В отчета за работата през миналата година е посочено, че 53,62 на сто е разкриваемостта на престъпленията в Ловешки регион.

Регистрираните криминални престъпления са 2 314. Сред икономическите престъпления най-много са документните престъпления, следвани от измамите, присвояванията и обсебванията и престъпленията по служба. Престъпленията срещу собствеността на гражданите са 1 130, каза Кирил Петров. За периода са наблюдавани 3 840 дела. Наложени са наказания на 1 132 души. Прокуратурата е работила и по 7 244 следствени преписки, в резултат на това са образувани 2 561 новообразувани досъдебни производства. Постановени са 1 921 отказа за образуване на досъдебно поризводство. 431 са изпратени на друга прокуратура.

С обвинителни актове са приключили 587 досъдебни производства, което е 60 на сто от всички внесени в съда дела. Със споразумения са завършили 259 досъдебни производства. Приключени са 590 дела и са влезли в сила 282 осъдителни присъди. Оправдателните присъди, които са постановени са 26, като 17 са влезли в сила. 111 от осъдителните присъди са по съкратеното производство или една четвърт от делата приключват по споразумение, каза Кирил Петров.

Окръжна прокуратура Ловеч е сътрудничела и по едно дело с международно участие относно задържани от италианските власти две български семейства за търговия с антични монети. Семействата са от Ловеч и от Кнежа. Иззетите антични монети се съхраняват в Националния исторически музей. Досъдебното производство е в Националната следствена служба.