ОИЦ разясни в Червен бряг процедурите за кандидатстване по ОП
ОИЦ разясни в Червен бряг процедурите за кандидатстване по ОП / archiv.DarikNews

В информационна среща - част от първия цикъл информационни събития за 2013, ОИЦ-Плевен представи откритите процедури за кандидатстване по Оперативните програми в община Червен бряг.

Поканените за участие представители на институции и организации, общинските администрации, както и всички заинтересовани граждани от общината се запознаха с отворената процедура "Подкрепа за изготвяне на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие - II", представена от Александър Костов, експерт Информационно обслужване и услуги.

Акцент на срещата бяха приоритетите през следващия програмен период 2014-2020 г. представени от Йонка Янакиева, управител на ОИЦ - Плевен.

Кметът на община Червен бряг Павлин Фильовски сподели, че се подготвя проектно предложение по представената процедура и ще участва на събитието в Пловдив "Работна среща за интегрираните планове за градско развитие в контекста на новия програмен период 2014-2020 г." в Пловдив.

В последвалата дискусия, участниците изразиха удовлетворението си от предоставената информация, както и надеждите си през следващия програмен период възможностите пред бизнеса да бъдат повече и с по-леки процедури за получаване на финансиране.

Участниците коментираха и възможностите в Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" да има повече ресурси предвидени за интеграцията на етническите малцинства, за да се повиши тяхната конкурентност на пазара на труда.