Одобриха няколко проекта с участието на Община Плевен
Одобриха няколко проекта с участието на Община Плевен / снимка: Дарик Плевен

Одобрени за изпълнение са четири проекта с участието на Община Плевен по две схеми за безвъзмездна финансова подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси". Това стана ясно след публикуване на списъците от Агенцията за социално подпомагане към Министерството на труда и социалната политика.

По Схема "Грижа в семейна среда за независимост и достоен живот на хора с различни видове увреждания и самотно живеещи хора-дейности Социален асистент и Домашен помощник" фаза 3, Общината ще реализира собствен проект. Той е поз мотото „Отново сме заедно", осъществява се съвместно със Сдружение БАЛИЗ Плевен и е на обща стойност 199 926 лв.

По Схема "Социални услуги за социално включване" Община Плевен ще е партньор на Сдружение „Плевенски Обществен фонд ЧИТАЛИЩА" в проект „Детски Арт-център за интеграция, рехабилитация и подкрепа на деца в риск от селските общности", с бюджет 157 520 лв.

В проект „Арт-център за рехабилитация и социална интеграция на деца с наднормено тегло", заедно със  Сдружение „Младежко Бюро за социални услуги и граждански инициативи" Плевен, общината ще осъществява социални инициативи на обща стойност 117 320 лв.

Със Сдружение „Галатея" Плевен, Общината ще изпълнява проект „Надежда за всеки", подкрепен със 170 000 лв.

Предстои подписване на договори с Управляващия орган на оперативната програма, с  които ще се регламентират сроковете за стартиране реализацията на отделните проекти, уточняват от пресцентъра на местната администрация.