Общинският ученически съвет в Ловеч има нов председател
Общинският ученически съвет в Ловеч има нов председател / ecomisia.21

Общинският ученически съвет в Ловеч си избра за нов председател Владимир Веселинов от СОУ „Св. Климент Охридски". Това стана на годишното отчетно-изборно събрание. На него досегашният председател Светла Данова от Природо-математическата гимназия направи преглед на дейността през изминалата година. Основната работа е била свързана с участие на членовете в чествания на бележити събития, организиране и провеждане на инициативата „Млад кмет за един ден", участия в обучения, срещи, семинари на местно, регионално и национално ниво.

На събранието бе избран още нов управителен и контролен съвет с мандат една година. По време на срещата бяха дискутирани дейности за 2015 г., свързани с образователни, културни, спортни, социални, екологични и други инициативи.

Общинският ученически съвет е неформално, доброволно обединение на младежи в ученическа възраст, което координира усилията на участващите в него представители на учебните заведения за ефективно решаване на младежки проблеми. Съветът работи от 2010 г. на територията на община Ловеч за стимулиране на интеграцията и социално присъствие на младите хора в живота на общината, за подобряване условията за живот, обучение и развитие на потенциала на младежите от региона.

Дейността на Общинския ученически съвет се изпълнява в рамките на проект Младежки информационно-консултантски център - Ловеч, реализиран от сдружение „Екомисия 21 век" по Националната програма за младежта (2011-2015), финансиран от Министерство на младежта и спорта.