Обновиха два моста край Угърчин
Обновиха два моста край Угърчин / dariknews

Два моста край Угърчин са обновени в рамките на цялостната рехабилитация на пътя Дерманци – Угърчин – Микре, финансирана по оперативна програма „Регионално развитие”, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Общата дължина на трасето е 24,462 км.

Ремонтът започна през юли и вече е изпълнен до фаза ”съществено завършване”.

Преди дни комисия по приемането му след направените подробен оглед на извършените строително-монтажни работи и на строителната документация предаде обекта на възложителя с Акт 15. Поради краткия срок на изпълнение изпълнителят на строително-монтажните работи „Пътища и мостове” ЕООД – Варна, премина на удължен работен ден и в почивните дни с увеличен брой асфалтови бази, машини и работна ръка. Изпълнени са близо 53 хил. тона асфалтови работи, около 7 000 метра бордюри, почти 8 000 метра нова еластична предпазна ограда, над 9 000 метра отводнителни окопи, 123 броя габиони, обновени са два моста като на единия е монтирана нова пешеходна пасарелка, укрепени са две свлачища.

Рехабилитацията на отсечката от пътя ще подобри достъпността в рамките на агломерационния ареал и ще улесни достъпа до туристически обекти. Третокласният път ІІI-307 е връзката на населението от общините Луковит и Угърчин с областния център Ловеч. Подобряването на състоянието на пътя ще повиши достъпа на населението до здравни, социални и образователни услуги. Рехабилитираният участък ще осигури по-добри условия за комфортното и безопасно придвижване на средно 500 моторни превозни средства на денонощие.

Стойността на проекта е 9 551 712 лева. Съфинансирането от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) е 8 118 955 лева.