Областният управител удостои с почетен плакет директора на ПГ по туризъм
Областният управител удостои с почетен плакет директора на ПГ по туризъм / obl.admin-pleven

Областният управител на Плевен Ралица Добрева и нейният заместник Красимир Иванов присъстваха на тържеството по повод 20 годишния юбилей на ПГ по туризъм „Алеко Константинов", информираха от областната администрация.

„Освен повод за празнуване този юбилей е и основание за гордост. Той не отмерва просто 20 години съществуване, а отбелязва две десетилетия успешно и динамично развитие", каза областният управител Ралица Добрева в поздравителното си слово. Тя отбеляза, че професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов" е сред водещите учебни заведения в областта и изтъкна умението на ръководството на гимназията години наред да привлича вниманието на младите хора към специализирано обучение в конкретни професии.

„Скъпи ученици, гордейте се, че сте част от ПГ по туризъм Алеко Константинов, защото имате уникалната привилегия в годините на своето обучение да се научите не само на професионализъм в избраната от вас професия, но да черпите опит от примера на своите преподаватели и директори.", обърна се към възпитаниците на професионалната гимназия Областният управител Ралица Добрева. Тя пожела на всички здраве, сили и плам в реализацията на всяко ново успешно начинание и изрази убеденост, че постигнатото до момента за ПГ по туризъм не е крайна цел , а просто стъпка нагоре!

Като оценка за приноса на гимназията в развитието на професионалното образование и израз на доброто сътрудничеството в годините Областният управител връчи на директора на училището Малинка Маринова почетен плакет по случай юбилея на училището.

Поздравителни адреси по повод празника бяха изпратени от Председателя на 43 НС Цецка Цачева и министъра на образованието Меглена Кунева.

Тържеството продължи с разнообразна концертна програма, в която талантливите възпитаници на гимназията показаха, че професионализмът е присъщ за всичко, с което се захванат. На сцената на ДТ „Иван Радоев" те се изявиха като великолепни танцьори, певци и музиканти, като хореографията отново бе тяхно дело.

Директорът на ПГ по туризъм Малинка Маринова връчи юбилейни плакети на изявени учители и бивши директори, а показалите особени постижения ученици в различни сфери на училищните и извънучилищните занимания бяха отличени със статуетки, медали и грамоти.