Новият шеф на Северняшкия ансамбъл встъпи в длъжност
Новият шеф на Северняшкия ансамбъл встъпи в длъжност / obshtina.pleven

Новият главен художествен ръководител на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци "Иван Вълев" Красимир Кондов встъпи в длъжност днес. В първия си работен ден той се представи официално на кмета на Плевен Георг Спартански, информираха от общинския пресцентър.

„Разчитам на комисията в преценката й да класира на първо място най-добрия професионалист от кандидатите и Ви давам пълен карт бланш да работите за авторитета на Северняшкия ансамбъл. Важното е ансамбълът да го има, и то с целия му потенциал и колорит", каза по време на срещата кметът.

Красимир Кондов беше избран след проведен конкурс през месец март, на който се явиха общо четирима кандидати. До втория етап бяха допуснати двама. Кондов получи 148 от максималните 150 точки.

Красимир Кондов е завършил Висшия музикално-педагогически институт - Пловдив, по специалността „Народни инструменти и народно пеене". Започва работа като учител в СОУ „Г. Бенковски" - Тетевен, впоследствие - в ЦРД - Плевен, а през 1994 г. е назначен след конкурс за преподавател по гайда, камерна музика, народен хор и народен оркестър в НУИ „П. Пипков" - Плевен.

От 1999 до 2002 г., Кондов е лектор по кавал и гайда в Националния дворец на децата - София, от 2002 до 2006 г. е делегиран преподавател на МОН в Болград, Украйна, след което работи в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий" - Пордим, и отново в НУИ „П. Пипокв". От 2011 до 2015 г. за втори път е делегиран преподавател на МОН в Украйна.

Красимир Кондов има над 30 записа като солист гайдар и над 250 аранжимента на солови песни, многогласни, вокални, камерни и инструментални произведения.