Нови 800 работни места разкрива в Плевен Десизо Монни
Нови 800 работни места разкрива в Плевен Десизо Монни / dariknews.archive

На 29 май 2015 г. в Плевен беше направена първата копка на модерния производствено-административен комплекс „Десизо Монни".

Нови 800 работни места разкрива в Плевен "Десизо Монни"
netinfo

Гост на събитието беше председателят на Народното събрание Цецка Цачева, заедно с областния управител на Плевен Ралица Добрева, кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков, народните представители Владислав Николов и Пламен Тачев, и председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов.

Нови 800 работни места разкрива в Плевен "Десизо Монни"
netinfo

"Повече от 20 години, ръководената от вас компания е синоним на най-модерните достижения в съвременната индустрия. Изключително много съм респектирана от това, че в своите бизнес начинания г-н Димитров неотклонно избира каузата на Плевен", каза Цецка Цачева и определи бизнесмена Магдален Димитров като истински патриот, който милее за града си и за хората на Плевен.

Нови 800 работни места разкрива в Плевен "Десизо Монни"
netinfo

Тя подчерта и факта, че инвеститорът възлага на плевенски фирми проектирането и строителството на своите обекти. Цецка Цачева пожела на бизнесмена, в следващите си проекти по отношение на модата, да включи и дамите на Плевен.

Нови 800 работни места разкрива в Плевен "Десизо Монни"
netinfo

Комплексът "Десизо Мони" ще бъде разположен на терен от 23 000 кв.м., със застроена площ от 14 280 кв.м. В него ще има фабрика за обувки, проектирана от италиански специалисти, шивашко предприятие, което ще представлява копие на фабрика в Швейцария.

Производството ще бъде пуснато през ноември тази година, а администравната сграда към него в началото на август 2016 година. Към проекта има социален център - клуб, ресторант и фитнес с площ от 500 кв.м., футболно игрище от 1400 кв.м. и басейн.

След завършването на производствено-административния комплекс „Десизо Монни", общият брой на персонала в компанията "Димитров" ще надхвърли 2000 души.