Найден Зеленогорски: Няма да дадем на тепсия властта на БСП и ДПС
Найден Зеленогорски: Няма да дадем на тепсия властта на БСП и ДПС / dariknews.archive

"Няма да тласнем държавата в спирала от избори и да дадем на тепсия властта на БСП и ДПС, категоричен бе той. Ако някой си мисли, че можем да бъдем подложени на Другарски съд, се бърка", заяви пред журналисти Найден Зеленогорски, съпредседател на Парламентарната група на Реформаторския блок.

"Имахме заседание с ръководството на Парламентарната група на ГЕРБ и уточнихме, че в програмата за извънредното заседание на парламента във вторник влизат трите точки, важни за РБ - създаване на анкетна комисия, която да разследва казуса АЕЦ „Белене", промените в Изборния кодекс и намаляване на наказателната лихва върху просрочените задължения от 10 на 8%", каза Зеленогорски.

Има влошаване на комуникацията ни с ГЕРБ, но не трябва да допускаме кампанията за президентските избори да се отрази зле на стабилността в държавата, добави той.

"Настоявам за свикване на Съвета за развитие и по-чести заседания на коалиционните формати", категоричен бе Зеленогорски.

Въпреки че сме в кампания, не бива да се излиза извън рамките на добрия тон. Никой в залата по време на Министерски съвет не е поставял въпроса дали някой подкрепя ГЕРБ, а дали подкрепяме приоритетите на правителството и трите Парламентарни групи, които стоят зад управлението, изразиха подкрепа за програмата, каза Петър Москов, министър на здравеопазването.