Най-голямото богатство на Н.Чакърдъкова идва в Плевен
Най-голямото богатство на Н.Чакърдъкова идва в Плевен / archive.dariknews

На 27 март от 19:00 часа в Градската градина в Плевен ще се състои спектакълът „Най-голямото богатство" - част от Националното турне на Николина Чакардъкова „Да съхраним българското", което стартира на 21 март в Стара Загора.

„Целта на турнето е да възродим самочувствието и вярата на българина в собствените му възможности. Идеята ни е не просто да съхраним, но и да извадим наяве и да развием българското", обясни Николина Чакърдъкова. Тя отправи призив към всички отговорни фактори в държавата да подкрепят инициативата, за да бъде сложен край на разделението, което през последните години политиката допълнително задълбочава в българското общество.

Инициативата на Чакърдъкова получава подкрепата на АБВ. Това декларира президентът Георги Първанов (2002 - 2012), който също изрази надежда идеята за възраждане на българщината да получи широка подкрепа, включително и от различните политически сили в страната. Георги Първанов каза, че държавата също трябва да се включи по-активно в битката за съхранение и развитие на българското. Страната ни трябва да бъде обединена от тази нова кауза, както преди време се обедини зад идеята за членството ни в ЕС.
„Нужна ни е нова политика на сплотяване, която да бъде насочена към българите в чужбина. Трябва да спечелим и битката за запазване на своята уникална природа, както и да защитим чистотата на езика си и нашата азбука", посочи Георги Първанов. „Трябва да се прочете наново автентичния български патриотизъм, които изключва отрицанието към различния", заяви още той и призова за надпартиен и обединителен диалог по важните за държавата проблеми.

Чакърдъкова изрази надежда с инициативата „Да съхраним българското" да стартира процес на пробуждане в обществото на България. „Родолюбието се възпитава. На сила можеш само да вземеш, но не и да дадеш, за това всеки българин трябва да работи за просперитета и бъдещето на страната ни", заяви тя.