На 18 юли град Левски ще чества 185 години от рождението на Васил Левски и 77 години от обявяване на селището за град, съобщи пред БТА Любка Христова от Общината.

Тя уточни, че празничните прояви започват на 16 юли (събота) в 9: 00 ч. с IV кръг от Държавен шампионат по автомоделизъм за електромодели – квалификации на  спортните  площадки в ОУ „Максим Горки“ Левски. Същият ден състезание по плуване ще се проведе на Общински плувен комплекс – Левски от 13:00ч. На 17 юли (неделя) са финалите и официалното закриване на  IV кръг от Държавния шампионат по автомоделизъм за електромодели  с награждаване в ОУ „Максим Горки“ - Левски от 14:00 ч.

Открит турнир по тенис на корт за наградата на кмета на Община Левски ще се проведе на 17 и 18 юли на Общински спортен комплекс – Левски.

На 18 юли е празникът на град Левски- в деня на 185-та годишнина от рождението на Васил Иванов Кунчев –  Левски. Програмата предвижда тържествено да бъде издигнато знамето на Община Левски и да бъде отслужен празничен водосвет от 10:30 ч. на открита сцена пред Общината.  Деца ще отправят празничен поздрав към жителите и гостите на град Левски. След това ще започне гражданско поклонение пред паметника на Васил Левски, което ще изрази и признателността на поколенията към Апостола на свободата, допълни Христова.

Същият ден от 9:00 ч. ще започне детска арт-работилница в парковата част до сградата на Общината, за да покаже творческото вдъхновение на децата от града да рисуват върху фолио, хартия и керамични фигурки. Темата е "Деца рисуват мечтите си, семейството и родния град".

Празничната програма ще завърши вечерта от 20:00 ч. с концерт с участието на Дует „Ритон“ на откритата сцена пред Община Левски, допълни Любка Христова.
БТА