На 17 септември в Дъбован се събраха за пети пореден път за дружна молитва
На 17 септември в Дъбован се събраха за пети пореден път за дружна молитва / obshtina.guljanci

От пет години насам, в Деня на Вяра, Надежда, Любов и майка им София, кметство Дъбован организира традиционния Курбан на селото, с помощта на дарители - местни хора и фирми. Малки и големи се събраха на центъра в слънчевия септемврийски ден, за да измолят здраве и благополучие за себе си, близките си и родния си край. Водосвет и освещаване на курбана отслужиха енорийския свещеник отец Пламен Линков и местния свещеник отец Марин.

Кметът на селото Таня Жорова поздрави хората с думите: „Днес, ние правим курбан, не за мен или за теб, а за всички нас като цяло, за всички жители на село Дъбован, за да се помолим злощастните събития и несгоди да стоят далеч от нас и селото ни, да имаме сполука и успех във всичките си стремежи и начинания. За да организираме този курбан и за да го направим малък празник, естествено са необходими средства. Всичко за днешния ден е изцяло организирано с дарения. Дарения от хора с добри сърца и благородни мисли, от хора, които мислят не само за себе си и ползите си, но и за хората около тях...". След като благодари на благодетелите, Таня Жорова пожела на всички здраве и късмет. „Нека мъдростта е винаги с нас! Вярата в доброто да не ни напуска! Надеждата за светлина и радост да е в душите ни! Любовта да е в сърцето на всеки!" - призова тя своите съселяни.

На 17 септември в Дъбован се събраха за пети пореден път за дружна молитва
netinfo

След официалната част, хората седнаха заедно на трапеза под сенките на площада, за да си хапнат от курбана, приготвен от Социалния патронаж при община Гулянци. За празничното настроение на жители и гости се погрижиха самодейците от певческа група „Ехо от младостта" при ПК с. Дъбован и гост изпълнителите Слади, Влади и Ясен Ангелиев от Найс Мюзик. Както се полага на такъв празник, през целият ден се виха кръшни хора.

Дарители: ЗП Георги Василев, Лиляна Василева, Детелина и Димитър Янкови, Детелина и Сашо Баросови, Бойко Маринов, Евгени и Елена Атанасови, Властимир Станков, Любомир Войнов, „Сортови семена - Вардим" ЕАД, Евелина и Милен Попови, ЕООД „МОНКА 53", Ангел Костадинов, Емилия Манасиева, Пепо Крумов, Ванюша Дашева, Илия Герчев, Зорница Баросова, „БИОТЕКС" с. Ореховица, Петър Динов - ДИН ПИРГОС гр.Русе, Д-р Емилия Илиева.