/ iStock/Getty Images
Модерна лаборатория за изследване на дишането работи в Плевен. Тя се намира в МБАЛ "Сърце и Мозък" и е част от новото Отделение по пулмология, съобщиха от лечебното заведение. 

"Възможностите на лабораторията включват изследване на нарушенията на съня, функционално изследване на дишането (спирометрия), изследване на дифузионния капацитет на белите дробове, телесна плетизмография, кадриопулмонални тестове с физическо натоварване и измерване на фракцията на азотен оксид (NO) в издишаният въздух (FENO)", посочва д-р Илия Крачунов, началник на отделението.

Отделението по пулмология е изградено от специалисти с богат опит в белодробните заболявания като бронхиална астма, хронична обструктивна белодробна болест, пневмония и дихателна недостатъчност. Разполага с възможности за диагностика и лечение на обструктивна сънна апнея, онкологични заболявания и редки белодробни болести, добавиха от МБАЛ "Сърце и Мозък". То е специализирано и в лечението на остра форма на SARS-CoV-2, както и на усложненията от инфекцията. 

Консултациите със специалистите по пулмология се провеждат от понеделник до петък от 14:00 до 16:00 след предварително записване на тел. 064 678-400.
БТА