Минчо Казанджиев купува абитуриентски тоалети на ловешки сираци
Минчо Казанджиев купува абитуриентски тоалети на ловешки сираци / netinfo
Четири деца-сираци бяха гости на кмета на Община Ловеч Минчо Казанджиев в четвъртък, съобщиха от отдел Протокол на Общината. Той им дари по 150 лева и подаръци. Парите са от 13-ата заплата на кмета за миналата година, която той раздели между децата и църквата, за която дари средства за новия храм.

Минчо Казанджиев пожела на четирите момичета, които са без един родител, но са отлични ученички, да имат волята да се справят с трудностите и да бъдат силни. Дванадесетокласничките Диана Ганчева от СОУ „Св.Кл. Охридски” и Христина Димитрова от Гимназията за чужди езици споделиха, че мечтаят да продължат образованието си.

Кметът обеща да им помогне при закупуването на абитуринентските облекла и да им плати първата семестриална такса. Другите две момичета са Мария Димитрова от СОУ ”Тодор Кирков” и Йорданка Йорданова от Езиковата гимназия и са в 11 клас.

Идеята ми, както и намерението на фондация „Красив Ловеч”, е да полагаме грижи за талантливите деца на нашия град и да създадем условия след завършването на висшето си образование да се върнат в Ловеч и да се реализират тук, каза Минчо Казанджиев.

Той посочи още, че се очакват разкриването на нови места в сферата на туризма и икономиката. През последните четири години с прякото участие на Община Ловеч са разкрити 400 работни места, а в предприятията на общината – 1100.