Любомир Петков: Един период на безвластие би означавал пълен крах
Любомир Петков: Един период на безвластие би означавал пълен крах / archive.dariknews

"Мисля, че част от исканията на протестите бяха чути и на политическо и на законодателно ниво, но не мога да отмина това, че в последните дни ескалира агресията за сметка на масовостта, което променя облика и характера на протестите и се надявам, че в следващите дни, правото на гражданите да поставят искания пред управлението ще намери своята цивилизована и разумна форма, защото в определени моменти, тази граница беше прекрачена". Това каза на среща с журналисти в Плевен народният представител от Коалиция за България Любомир Петков.

Депутатът заяви, че това, от което обществото има най-малко нужда в момента е една ескалация на напрежението: "И това е моят отговор на въпроса необходими ли са някакъв тип контрапротести".

Относно посланията "Нас ни интересува само оставката на правителството", Петков каза: "Ние не сме от политическите сили, които разделят обществото на сити и гладни, на столичани и провинциалисти и смятаме, че както петте процента намаление на ел. енергията, така и средствата за майчински, така и помощта за останалите рискови социални групи, всъщност трябва да интересуват цялото общество, ако искаме да живеем с чувството за държавност и то в едно солидарно общество, което се подчинява на определен институционален и държавен ред".

Любомир Петков припомни, че в момента отговорността на депутатите от Коалиция за България, както и на правителството е да се покаже действеност и ефективност, защото държавата се намира в такова състояние, че един период на безвластие през следващите месеци би означавал тотален крах за държавата.
Относно грешките, които бяха допуснати от БСП в началото на този управленски мандат, той коментира, че обществото е получило много ясен отговор, както и ясно изразено извинение.

Любомир Петков беше в Плевен на организирана от него приемна за граждани, която се състоя в офиса на Общинския съвет на БСП - Плевен в сградата на площад "Възраждане" - 1.