lovech
lovech / archive
30-годишен юбилей отбелязва на 25 април (вторник) ловешкият балет „Ралица” с концерт спектакъл, наречен „Една мечта“. Събитието е на сцената на Драматичния театър от 19 ч., информират от пресцентъра на общинската администрация.
 
Момичетата ще представят от всичко по много, уверява художественият ръководител и хореограф Боряна Филипова. „В началото формацията нямаше дори име, започнахме през 1987 г. като първия диско балет към Младежкия дом в Ловеч. Тогава бях ученичка още, по-късно кръстих балета на името на дъщеря ми Ралица“ – споделя Боряна.
 
Сега формацията е към Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс. Към днешна дата „пленници“ на виртуозния танц са 36 деца, на възраст от 3 до 19 години. „Това е сбъднатата мечта на всички наши танцьори, както и моята – допълва Боряна. – Защото ние учим децата не просто да играят в ритъма на песента, а да танцуват музиката.“
 
Боряна Филипова е носител на персоналната награда за творчество „Ловешки меч” (2006) в раздел хореография. Балет „Ралица” има множество награди и грамоти от участия в наши и международни турнири и конкурси.