Кой известен плевенчанин ще участва в конкурса за директор на филхармонията
Кой известен плевенчанин ще участва в конкурса за директор на филхармонията / dariknews

Кой известен плевенчанин ще участва в конкурса за директор на филхармонията
netinfo

Защо жабуняса единственият работещ през това лято в
Плевен фонтан, на входа на Градската

Как напредва жътвата на ечемика, житото и рапицата в Плевенско и
по-добри ли са тазгодишните добиви

Има ли как да се намери начин за махане на спалнята под открито небе
зад чешмата на театъра

Кой известен плевенчанин се включва в конкурса за директор на
филхармонията, с какъв опит и какви амбиции

Пред чудодейните мощи на кои български светци се поклониха
в Румъния група енориаши

Увеличил ли се е броят на желаещите да станат доброволци към Община
Плевен и с всички ли са подписани договори

Кой известен плевенчанин ще участва в конкурса за директор на филхармонията
netinfo

За първото полугодие - Близо 12 млн. лева събрани от местни данъци и такси

Постъпилите суми от глоби по наказателни постановления за периода са над 140 000 лева

Близо половин квартал без топла вода заради планов ремонт -

В продължение на месец и половина живущите в част от жилищния комплекс „Сторгозия" в Плевен ще трябва да се справят в летните дни без централно подаване на топла вода.

Ремонтират зоокъта, мечките ще имат нова клетка -

Основен ремонт на зоопарк "Кайлъка" е едно от нещата, заложени за тази година в общинската програма в раздел капиталови разходи, които ще бъдат извършени с приходи от постъпления от продажба на общински нефинансови активи и приходи от приватизация.
Сред планираните дейности е ремонт на клетката на мечките. Дейностите, които ще бъдат извършени, ще са на стойност до 70 хиляди лв. Основната реконструкция на клетката на мечките ще се извърши в съответствие с изискванията на Наредба № 6 за минималните изисквания и условия за отглеждане на животни в зоологически градини.

Кой известен плевенчанин ще участва в конкурса за директор на филхармонията
netinfo

Предлагат Гришо за почетен гражданин на Червен бряг, съобщава във водещия си брой регионалният вестник "Зетра". Предложението тенисистът Григор Димитров да бъде удостоен с най-високото звание на община Червен бряг ще бъде внесено на следващата сесия от няколко общински съветници, сред които съветникът и бивш кмет на града Румен Пенков.

Дългогодишният актьор и режисьор Цвятко Стоилов спечели конкурса за директор на Драматичен театър Ловеч, обявен от Министерството на културата.

Директорът на плевенската дирекция на МВР главен инспектор Йордан Каменов е награден със заповед на Министъра на вътрешните работи с „Почетен знак III степен". Същото отличие получават зам.-директорът и началник отдел „Криминална полиция" в Ловешката дирекция на МВР комисар Даниел Колев и началникът на отдел „Охранителна полиция" комисар Светослав Славчев.

Плевенският общински съвет одобри договора с „Паркстрой" за поддръжка на зелените площи в града.

Обновяват параклиса в Художественото училище в Троян. Започва спешният ремонт на моста към Плевен до село Ясен. 90 комбайна жънат в Ловешко.

Стоматолози от Ловеч са внесли подписка в Общинския съвет срещу намерението на Общината да продаде сградата на бившата стоматология.

Плевен подпомага двойки с репродуктивни проблеми. Англичанка участва в певческа група за автентичен български фолклор в село Копривец, община Бяла.

24 седмокласници останаха извън второто класиране в Плевенско. Москва дава стипендии на 150 български студенти. Уникален оникс показва РИМ-Ловеч. За втора поредна година Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в село Орешак ще бъде домакин на лятно училище по занаяти.

Кой известен плевенчанин ще участва в конкурса за директор на филхармонията
netinfo

„Незаконната сеч унищожава хиляди декари в региона", е водещото заглавие на най-новия брой на седмичника „BG Север". Бракониери налитат с нож на инспектор, служителят е със счупена ръка - това са детайли по един от последните случаи, свързани с посегателството над горите.

„Никой не знае колко души живеят в Бала баир и Седми квартал", „Бивш професионален войник съди държавата, че го обвиняват за луд", са част от интересните заглавия на 3 стр.

Партия „Алтернатива за българско възраждане" е шанс за лявото политическо пространство, заявява Румен Петков след учредяването й в интервю на стр. 4.

За изкупните цени на зърното, дали и доколко ще почиват плевенчани през лятото, как върви търговията със сладолед този сезон, можете да прочетете на страницата за бизнес.

„Предлагат на ветеринарна лечебница да стане постоянен приют за бездомни кучета", е водещото заглавие на стр. 6.
„Българчета на конкурс в чужбина - като на световно рали с „Москвич", е интригуващото заглавие на страницата „Артседмица".

„Загубихме цяла година от животите си, за да плуваме в тотално безвремие", казва в специално интервю пред вестника актьорът и председател трети мандат на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев.

Страница 9 е на ваканционна вълна - заглавието „Тийнейджъри разпускат в моловете, каките и батковците - в чалготеките" обобщава представите на младите за добре прекарано свободно време.

Стр. 15 предлага, както винаги, разнообразна спортна информация, а на последната 16-та можете да прочетете за професорска колекция от миниатюрни предмети, както и за часовници с голяма памет - хит сред преписвачите.

В броя ще намерите още т.в. справочник, много интересни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.