КНСБ започва протест в София, ако не изплатят заплатите в Напоителни системи
КНСБ започва протест в София, ако не изплатят заплатите в Напоителни системи / archive.dariknews

В случай, че до края на март 2014 не бъдат предприети действия от страна на правителството за решаване на проблема с изплащането на тримесечните заплати на служителите в "Напоителни системи", от КНСБ са готови да започнат протестна акция в София. Това съобщи на пресконференция в пресцентъра на БТА в Плевен председателят на КНСБ Пламен Димитров.

Той уточни, че искането към правителството е веднага да бъде преведена поне една заплата, а до края на месеца да бъдат изчистени и останалите задължения към служителите на "Напоителни системи".

Близо 1,5 милиона лева ще са необходими за изплащането на едномесечна заплата на 1900 - те служители на дружеството. За 21 март е обявен и протест на работещите в „Напоителни системи" - Плевен.

Пламен Димитров каза, още, че с председателя на КНСБ-Плевен Янчо Андонов подготвят писма до кмета на Плевен проф. д-р Димитър Стойков, ръководството на ЧЕЗ в Плевен и директорите на детски градини с искане с оглед ситуацията, в която се намират хората от дружеството, да им се помогне с отсрочване на задълженията им.

Председателят на КНСБ отправи апел към протестиращите от плевенското дружество, да не поставят здравето си под драматичен риск, за да се избегнат евентуални нежелателни последствия.