Кметът връчи дипломите на курсисти от Бюрото по труда
Кметът връчи дипломите на курсисти от Бюрото по труда / dariknews.bg

На 4 юли, в Актовата зала на Община Плевен, кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков, връчи дипломи на успешно завършилите курсове към Дирекция Бюро по труда - Плевен през 2012 година. Курсовете са организирани от Център за професионално обучение към Сдружение „Научно - технологичен съюз - Плевен".

„Участието по тази програма осигури 360 назначавания, които подписах днес", каза кметът проф. д-р Димитър Стойков в началото на церемонията по връчването на дипломите на завършилите обучениео си. Той поясни, че не е отказал нито една заявка за записване и добави, че община Плевен има почти три пъти повече курсисти, отколкото до сега.

Стойков каза, че е изпратил писма до всички кметове на общината, за да ги уведоми, че ако има желаещи да се включат в програмата, Община Плевен е готова да организира още един курс.
Проф. Стойков каза още, че по тази програма до края на годината има възможност да се включат още 200 души, но желанието за участие трябва да се заяви сега, за да може да бъде реализирано.
Кметът използва случая да съобщи, че следващата седмица, общината подписва договор по проект за модернизация на тролейбусния транспорт за 23 милиона лева, както и че предстои подписване на договор за депото за отпадъци за 27 милиона лева.

„Плевенска община участва в 20 програми на стойност над 170 милиона лева", каза проф. Стойков и допълни, че по програмата за водния цикъл се очаква да се реализират 195 млн. лева. Той каза, че за него една община е просперираща, когато инвестициите в нея надхвърлят 1500 лева на човек.
„Ако успея да реализирам всички проекти, които сме подготвили за община Плевен, инвестициите за напред ще достигнат 2500 лева на човек, което се надявам да доведе до намаляване на безработицата и подобряване на социалния статус в община Плевен", каза кметът и заяви, че ще направи всичко необходимо за реализирането на програмите, за да може, когато тази програма завърши, да има достатъчно стартирали проекти, където да бъдат наети на работа и да не се налага да се записват в Бютото по труда.
С пожелание за успех, лично щастие, сили, твърдост и вяра, проф. д-р Димитър Стойков връчи лично дипломите на завършилите курсовете на обучение към Бюрото по труда.

Кметът връчи дипломите на курсисти от Бюрото по труда
netinfo

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Вкрая на срещата, кметът на Плевен представи Програма „Старт в кариерата", по която до сега е имало назначени давама общински служители и има идея по тази програма  да се кандидатства най  малко с 10 места.

"Идеята е да можем да осигурим възможност  на млади специалисти да  стартират своята кариера. Това от своя страна ще даде възможност на нас, да ги оценим и ако  се докажат като добри специалисти, да ги вземем на работа", обясни проф. Стойков.